‘Merry Climate Change’: van afval tot designer toy onder de kerstboom!

Cadeautip voor een groene kerst: Wishbone lanceert loopfiets van gerecycleerde kunststof

Moest de Kerstman een klimaat-activist zijn, dan kregen alle peuters en kleuters de nieuwe Wishbone RE2 cadeau! Deze hippe loopfiets is immers gemaakt van gerecycleerde, koolstofarme kunststof. Gerecycleerde PET-flessen en tapijten werden omgetoverd tot een ecologische musthave op wieltjes. Het Nieuw-Zeelandse speelgoedbedrijf Wishbone Design Studio speelt met haar speelgoed al jaren in op duurzaamheid...


 

Klein fietsje met grote klimaat ambities
 

De Wishbone RE2 is méér dan een ecologisch verantwoord design pareltje: de loopfiets werd ontworpen in kader van ‘Gen Less’, de klimaatveranderingscampagne van de Nieuw-Zeelandse overheid. Gen Less is een groene beweging die een klimaatvriendelijke manier van leven en werken stimuleert bij organisaties, bedrijven én individuen. Hun motto om minder energie te gebruiken en meer uit het leven te halen, inspireerde Wishbone Design Studio om dit nieuw design te creëren. Kinderen kunnen jarenlang (van 18 maanden tot 6 jaar) genieten van deze meegroei-fiets. En er zijn bovendien slechts enkele materialen, processen en componenten nodig om de fiets te produceren, waardoor weinig energie verloren gaat en dus weinig CO2 wordt uitgestoten. Ideaal voor klimaatvriendelijke kleuters!


 

Van plastic afval naar duurzaam design
 

Wist je trouwens dat het kader en de wielen van de nieuwe Wishbone bike de eerste ter wereld zijn die gemaakt zijn van volledig gerecycleerde kunststof? Hiervoor werden PET-flessen en tapijten gebruikt die anders op de afvalberg waren beland. Bovendien werden geen additieven zoals glasvezel of niet-afbreekbare kleurstoffen aan dit ecologisch materiaal toegevoegd. Op die manier kan alles gemakkelijk opnieuw gerecycleerd worden. Maar precies door het duurzaam design zal je deze nieuwe Wishbone Bike RE2 niet snel weggooien. Net zoals een designer bag die wordt doorgegeven van moeder op dochter, is de Wishbone een designer toy waarmee ook jongere broertjes of zusjes later kunnen spelen of iets dat zelfs van generatie op generatie overgaat. 

 


Duidelijke sporen van duurzaamheid 
 

Duurzaamheid en een hart voor het klimaat stonden van bij het begin al synoniem voor Wishbone.  Wishbone Design Studio maakte tot hiertoe loopfietsen van duurzaam berkenhout en hield in haar productieproces altijd al rekening met het milieu. “Duizenden gezinnen willen hun koolstofvoetafdruk verlagen en hoe kunnen ze dat beter doen dan door met de fiets te rijden?”, zegt Jennifer McIver, die samen met haar partner Richard Latham in 2007 Wishbone Design Studio oprichtte. “Ons motto is minder afval en meer spelen! We ontwerpen speelgoed dat de aarde helpt opruimen door daadwerkelijk afval te verwijderen.” 
 


De Wishbone Bike RE2 is beschikbaar in rood, zwart en 'raw' en vanaf nu te koop in de betere baby-, speelgoed- en fietsenwinkel. Stuur een mailtje naar Hebeco, exclusief verdeler van Wishbone in België voor een verdeelpunt in jouw buurt: [email protected]

Klik hier voor onze mediagalerij en ontdek sfeerbeelden en packshots!


Wil je meer info over de Wishbone RE2 of over Hebeco, exclusief verdeler van Wishbone in België? Ben je op zoek naar extra beeldmateriaal, heb je een leuk idee voor een samenwerking of leen je graag een product uit voor een fotoshoot, event of een tv-programma? Geef me gerust een seintje!

 

Groetjes,

 

Elke

Elke Hadermann

PR Account Manager, Global Image

Mieke Jansen

Project Manager, Hebeco

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hebeco

Hebeco werd in 1983 opgestart door Ronald Van der Heyden. Deze groothandelaar specialiseert zich in babyartikelen en bracht het Italiaanse merk Peg-Pérego naar België en Luxemburg. Dankzij het grote succes van Hebeco werd door de jaren heen de merkenportefeuille aangevuld met enkele sterke namen en maakte het bedrijf ook de overstap naar Nederland. Het productgamma breidde eveneens uit en Hebeco biedt tot op de dag van vandaag naast babyartikelen ook speelgoed, meubilair en lifestyleproducten aan, in het kindersegment. In juni 2010 namen Ronald's kinderen Anthony en Caroline het bedrijf over en zo blijft het bedrijf in de familie Van der Heyden. Vandaag verdeelt Hebeco verschillende topmerken. Met een team van 7 enthousiaste medewerkers zijn Anthony en Caroline vastberaden om op hetzelfde elan verder te gaan en zo hun afnemers kwaliteitsvolle en unieke producten aan te bieden.

Contact

Industrielaan 6, 2950 Kapellen

+3233301212

[email protected]

www.hebeco.be